Слива домашня, особливо у молодому віці, росте достатньо сильно. Урожай формується на шпорцях, букетних і укорочених гілочках. Формують і обрізають крону сливи, враховуючи пагоноутворювальну здатність сорту, хоча бруньки у всіх сортів добре прокидаються по всій довжині пагонів. Сильно гілкуються дерева Угорки звичайної, середньо – Ренклоду Альтана та Угорки італійської, слабко – Анни Шпет.
Під час дегустацій, що проводяться в нашому садовому центрі, найчастіше запитання яке задають відвідувачі, то це чи реально отримати плоди такої якості не володіючи професійними знаннями? Я думаю так, адже всіма секретами ми ділимося і навіть намагаємося показати технологічні нюанси наглядно. Зазвичай я підводжу до самих дерев, які навіть візуально виглядають гарними і здоровими, а потім демонструю розмір посадкової ями, яку ми копаємо не менше 150 см в діаметрі і до 80 см завглибшки.
Отримання щедрого врожаю і смачних плодів – це основне завдання всіх, хто замається садівництвом. Агрокліматичні умови нашої країни сприятливі для заняття цією цікавою справою і хороші результати можна отримати не докладаючи надзусиль. Проте, велике різноманіття ґрунтів в різних зонах України суттєво впливає на ріст і розвиток рослин, а отже, на якість отриманої продукції. Ми дійсно живемо в країні, яка славиться своїмиґрунтами і безумовно українські ґрунти – це наше «золото», наше багатство!
Підтвердженням цьому служить той факт, що зразок грунту з Добровеличківського району Кіровоградської області знаходиться вЛабораторії земельних ресурсів Європи, як «еталон чорнозему»!
Проте, що робити тим, хто так само хоче отримувати плоди найвищої якості, а проживає в регіонах де немає таких родючих ґрунтів?В такому випадку ґрунт можна покращити внесенням органічних добрив, а ще краще, приготувати самому що зовсім не складно, хоча й вимагає певних фізичних зусиль, а інколи й фінансових затрат.
Перед тим, як розповісти як правильно це зробити, потрібно розібратися в яких умовах буде знаходитися коренева система рослини, тому зараз трішки теорії.