Алича та слива китайська

Алича – дуже технологічна та продуктивна культура, легка у вирощуванні. На жаль, уваги їй приділяють менше, ніж будь-якій іншій культурі. І це абсолютно незаслужено. Адже сучасна алича — це вже далеко не те дерево з жовтими, дрібними та кислими плодами. Є серед них сорти Арбузна і Динна, які відповідають назвам, тобто мають характерний смак кавуна та дині. Нові сорти аличі (Десертна ранняГлобус, АрбузнаДинна, Румʼяна зорька, Тетяна, Обільна, Скороспілка, Путєшествєнніца, Генерал, Комета рання та ін.) мають складне генетичне походження, що дозволяє цій культурі максимально наблизитися до домашніх слив не тільки за розмірами, але і за смаковими якостями. Звідси й нові назви, які дають їй вчені: слива диплоїдна чи російська слива. А з деякими сортами аличі (Десертна рання, наприклад) конкурувати за смаком складно вже багатьом сортам сливи звичайної.

Слива китайська, як правило, невисоке, зручне для догляду дерево з кулястою, розлогою кроною. Листя довгасте, а пагони гладкі.
Плоди, частіше кулясті, дуже великі, окремі до 100 г і більше. За окрасом вони бувають від лимонного, як у сорту Шіро до бордового (Озарк Прем’єр). Порівняно із звичайною сливою вони більш соковиті, волокнисті, мають легкий приємний аромат.

Відео:

Як виростити сливу Піссарді                                           Всі сорти сливи

Статті:

Особенности обрезки сливы и алычи                        Конкурентка сливы — алыча.

Відображаються усі з 11 результатів

Відображаються усі з 11 результатів