Катальпа прекрасна

Опис

Катальпа прекрасна (Catalpa speciosa Warder ex Engelm) – одне з найбільш декоративних дерев, особливо в період цвітіння. Належить до сімейства Бігнонієвих (Bignoniceae). Природне поширення породи – Північна Америка, де часто зустрічається у садах і парках. Однак і в Україні це дерево набуло широкого поширення. Катальпа чудова може досягати 30-35 м заввишки. Сила зростання помірна.

Крона іррегулярного типу, сферична. Лист дуже великий, серцеподібний, насиченого зеленого кольору.

В умовах Києва катальпа чудова цвіте із початку-середини червня. Цвітіння досить тривале (приблизно 20 днів). Квітки (всередині віночка) білі з двома жовтими смужками, з пурпурними дрібними плямами, довжиною близько 5 см, у хуртовицьих суцвіттях, що досягають 15 см. Утворює плоди у вигляді довгих тонких стручків.

Досить стійка до хвороб та шкідників. Морозостійкість достатня, проте рекомендується вкривати ствольні кола молодих і недавно пересаджених дерев перепрілим листям. Невимоглива до ґрунтів, оптимальні свіжі, сильні, проникні ґрунти, на вологих погано визрівають пагони. Віддає перевагу захищеним від сильного вітру ділянкам.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Катальпа прекрасна”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *