Опис
Один з найбільш зимостійких сортів інжиру, самоплідний, ранньостиглий і дуже врожайний.
Кущ в наших умовах може досягати 2-3 метра, для полегшення укриття на зиму вирощують саме у формі куща, стримуючи висоту на рівні двох метрів. Швидкість зростання середня. Коренева система розгалужена – може займати площу 3-5 м, а в глибину може досягати 5-7 м.
Плоди витягнутої грушоподібної форми з плоскою верхівкою, світло-зелені з фіолетовим рум’янцем, з легким опушенням, вагою – 70-200 г.
М’якоть зерниста, від рожевого до насиченого малинового відтінку, солодка на смак, дуже соковита. Плоди першого літнього врожаю (середина літа) набагато більші, але їх кількість незначна. Тоді як осінні плоди (початок осені) дрібніші за розміром, але численніші. Плоди досягають ступеня технічної стиглості через 25-60 днів після збору.
Брунсвік – скороплідний сорт, який вступає в плодоношення на другий рік після посадки. Не потребує запилювачів. Дає урожай два рази за один сезон. Після тривалих низьких температур збережена під укриттям коренева система пускає молоді відростки. Плоди інжиру мають чудові смакові якості.
Вирощуйте інжир у захищеному, сонячному місці, наприклад біля стіни, що виходить на південь, найкраще в контейнері. Додайте в посадкову яму добре перепрілого перегною або біогумусу. На зиму потребує укриття.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.