Опис
Новий сорт з селекційної програми університету Кентуккі (KSU), провідного наукового центру з вивчення азиміни. Це їхній другий випущений сорт після ‘Atwood’, названий на честь доктора Г. Бенсона, який багато років підтримував дослідження цієї культури.
Дерево слаборосле, морозостійке, високоврожайне, на дорослому дереві може сформуватися 150 і більше плодів, високостійке до хвороб та шкідників. Дозріває в ранньо-середні терміни (кінець вересня), тому підходить навіть для регіонів із коротким літом.
Плоди незвичайно округлі, середньо-крупного розміру, 160-180 г, зеленого кольору, дуже однорідні, зручні для транспортування.
М’якуш яскравий, жовто-помаранчевий, ніжний, кремовий, з дуже солодким смаком, і особливим тропічним післясмаком з нотами хурми, банана та ананаса, відрізняється від інших сортів. Має низький відсоток насіння відносно плоду (6,4 %).
Для запилення підійде дерево іншого сорту, сіянець чи щеплений в крону інший сорт. Для гарного запилення краще саджати на відстані 3-4 метра одне від одного. Кожне дерево плодоносить, якщо добре запилене пилком з іншого генетично відмінного дерева. Ручне запилення призводить до найщільнішого зав’язування плодів.
Бенсон – це один з кращих сучасних високопродуктивних сортів з однорідними, привабливими і смачними плодами, придатними як для приватних садів, так і для промислового вирощування.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.