Опис
Сорт української селекції з олігогенною стійкістю до парші (ген Vm). Отриманий від схрещування в 1984 SR 0523 з Хонейголдом. Вирізняється скороплідністю, високою врожайністю, зимостійкістю.
Дерево скороплідне, врожайне, плодоносить з 4-5-річного віку, швидко нарощуючи товарну врожайність.
Плоди великі, середньою масою 175…190 г, подовжено-конічні. Шкірка середньої товщини, міцна, еластична, жовтувато-зелена з легким помаранчевим рум’янцем на сонячному боці.
М’якуш кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний, відмінного кисло-солодкого смаку.
Знімальна стиглість плодів настає наприкінці вересня. Період споживання від знімання до кінця січня.
Підщепа: 54-118.