Опис
Виведений у США в 1940 р. цей сорт з часом став одним з найпопулярніших у світі сортів персика. Є домінуючим сортом в промислових насадженнях США та ряду країн Європи.
Вважається “Золотим стандартом” для сортів персика.
Дерево середньоросле, з округлою або широко-оберненоконусоподібною кроною середньої густоти. Вступає в пору плодоношення на 4-й рік. Зимостійкість хороша, посухостійкість – середня, хороша стійкість до кучерявості листя.
Плоди дозрівають у середні терміни, в умовах Київської області – на початку серпня. Щоб запобігти перевантаженню врожаєм, слід нормувати врожай обрізанням або проріджуванням зав’язі.
Плоди крупні, округлі або слабо сплюснуто-округлі. Шкірка з оксамитовим опушенням, щільна, легко знімається з плоду. Забарвлення оранжево-жовте з карміново-бордовим рум’янцем на ¾ або на всій поверхні плоду.
М’якуш оранжево-жовтий, біля кісточки рожевий, ніжний, соковитий, з сильним ароматом, відмінного смаку (4,9 бала).
Споживається свіжим, а також підходить для виготовлення високоякісних продуктів переробки.
Підщепа: персик маньчжурський, жерделі.