Вікторія

120,00 

Опис

Один із найцінніших сортів! Відмінний смак, гарне забарвлення ягід, врожайність, стійкість до хвороб та морозу до -27С, ось не повний перелік його переваг!

Сорт отриманий внаслідок складних зворотних схрещувань морозостійких євроамурських гібридів із донором стійкості СВ 12-304. Термін дозрівання ранній (115-120 днів). Середньо-слабка сила росту.

Гроно великі і дуже великі, 500-700 г і більше, конічні, помірно-щільні, рідше – пухкі.

Ягоди великі, 27х22 мм, 6 … 7,5 г, овально-яйцевидні, червоно-малинові, м’ясисто-соковиті, відмінного гармонійного смаку. При повному дозріванні ягід утворюється мускатний присмак. Цукристість 17-19%, кислотність 5-6 г/л.

Схильний до навантаження врожаєм, тому необхідно нормувати навантаження кущів суцвіттями та гронами, особливо у кореневласній культурі. Рясно утворює другий урожай на пасинках, який починає дозрівати за основним. Вступає у плодоношення на другий – третій рік після посадки саджанцями.

Навантаження дорослих кущів 25-30 вічок на кущ при довжині обрізки плодових лоз на 5-8 вічок. Вічки біля основи пагонів мають високу плодоносність, тому можна різати лози і коротко, на 2-3 вічка.

Стійкий до морозу, мілдью, оідіуму, сірої гнилі. Без укриття добре витримав лютневі морози 1994 р. (-26…-27 З), підтвердивши цим і високу зимостійкість.

Додаткова інформація

Вік саджанця

1 рік