Опис
Байконур — нова гібридна форма винограду аматорської селекції Павловського Є.Г, отримана від схрещування Талісман та Красотка. Раннього терміну дозрівання — урожай достигає вже на початку серпня, за 105–115 днів після початку вегетації.
Кущі сильнорослі, квітки двостатеві, що забезпечує стабільне самозапилення.
Грона великі, циліндро-конічної або конічної форми, середньої щільності чи пухкі, масою від 500 до 1000 г. Ягоди видовжено-сосковидні, темно-фіолетові, дуже великі — до 4 см завдовжки, середньою масою 12–16 г.
М’якоть щільна, хрустка, із приємним гармонійним смаком. Шкірка щільна, але не заважає споживанню. Ягоди довго тримаються на кущах без втрати вигляду та смакових властивостей, не горошаться і не розтріскуються навіть у нестабільну погоду.
Байконур має гарне цукронакопичення — 19–20%, високу транспортабельність і природну стійкість до ос. Сорт добре протистоїть сірої гнилі, мілдью уражається слабо (2,5 бала з 5), оїдіумом — помірно (3,5 бала з 5). Морозостійкість до -23 °C.
При правильному догляді Байконур радує щедрими врожаями великих, ошатних грон із чудовим смаком.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.