Опис
Сорт селекції Степового відділення НБС. Одержаний з насіння від вільного запилення суміші великоплідних сортів Анжерська, Берецький, Міча урожайна, Португальська.
Cорт відзначається скороплідністю, високою врожайністю, достатньо високою зимо- і посухостійкістю, самоплідністю.
Дерево середньо-росле, утворює округлу компактну, досить загущену крону. В плодоношення вступає з 3-4-го року.
Плоди великі — 300-350 г, округло-конічної форми, з широкими ребрами біля верхівки. Шкірка світло-жовта, середньої щільності, майже без опушення.
М’якоть світло-кремова, дрібнозерниста, середньої щільності, соковита, без грануляцій, ароматна, кисло-солодка, з невеликою терпкістю.
Плоди містять: сухих речовин – 18,9%, цукрів – 8,2%, органічних кислот – 0,78%, дубильних речовин – 0,11%, пектинів – 6,34%, вітаміну С – 37,1 мг/100 г сирої маси.
Плоди одночасно достигають на початку жовтня, міцно тримаються на дереві. Технологічна стиглість настає через 10-15 днів після знімання, зберігаються 30-35 днів. Дегустаційна оцінка продуктів переробки 8,0- 8,5 балів. Можливе споживання у свіжому вигляді.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.